Hoe werkt de behandeling?

 

Er zijn genoeg redenen waarom je je tatoeage wil verwijderen. Door middel van de huidige lasertechniek met onze pico second laser hoef je niet bang te zijn voor littekens. Het werkt effectiever waardoor er een sneller herstel plaatsvindt en een beter resultaat. Of de tatoeage in z’n geheel kan worden verwijderd hangt af van meerdere factoren.

 

  • Wie heeft de tatoeage gezet? (Een professional of een amateur)
  • De soort inkt die er gebruikt is.
  • Huidtype.
  • De locatie van de tattoo belangrijk, gevoelige delen van de huid moeten met een lagere energie behandeld worden, dat kan namelijk consequenties hebben op het aantal behandelingen.

Voor algehele verwijdering van een tatoeage met zwarte inkt zijn gemiddeld 10 á 15 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen moet een minimale periode van 8 weken zitten voor een mooi genezingsproces.
Voor een cover-up zijn er gemiddeld 5 á 8 behandelingen nodig, om de tatoeage te vervagen.

 

Is het pijnlijk?

De behandeling is niet pijnloos maar zonder verdoving is het goed te verdragen. De meeste vergelijken het met zetten van een tatoeage.

 

Bijwerkingen:

Jouw natuurlijke pigment absorbeert ook de laserenergie. Dit kan dus ook tijdelijk verdwijnen. Heb je een gebruinde of donkere huidskleur dan zal je zien dat het gelaserde oppervlakte eerst lichter wordt dan de omliggende huid. Als de tatoeage verwijderd is zal jouw natuurlijke pigment in de meeste gevallen weer terug keren. De huid zal geleidelijk bijkleuren, maar het kan voorkomen dat de behandelde huid lichter blijft dan de omliggende huid. Het langdurig blootstellen van de net behandelde huid aan de zonnebank of zonlicht wordt sterk afgeraden! Mocht je hier niet omheen kunnen gebruik dan een hoge zonnefactor.

 

Tijdens de behandeling:

Je krijgt van ons een beschermde bril op om je ogen te beschermen. Tijdens de behandeling gebruiken we koude kompressen wanneer nodig. Dit om het comfort te verhogen en om de risico’s van ongewenste bijwerkingen tegen te gaan.

 

Na de behandeling:

Als de behandeling klaar is wordt de tatoeage behandeld met een verkoelend product. Deze wordt afgedekt met een steriel gaasje. Je ontvangt van ons een uitgebreide nazorginstructie. Het is belangrijk dat deze nageleefd wordt om risico’s te verminderen.

 

Wat kun je verwachten na de behandeling:

Tijdens en na de behandeling zal de huid wit en ondoorzichtig worden. Dit verdwijnt na ongeveer 10 minuten. Je huid wordt rood en kan opzwellen en zal een tijdje gloeiend aanvoelen. Om blaasjes te voorkomen kan het nodig zijn om de tattoo met een ijszak of koelelement te koelen. In de dagen die daarna volgen kunnen op het behandeld gebied korstjes ontstaan. Deze verdwijnen over het algemeen met 14 dagen afhankelijk van hoe snel je geneest. Dan zal de huid er weer normaal uitzien.

Na 8 weken zullen de resultaten pas helemaal zichtbaar zijn. Wij zullen dan ook voor iedere behandeling een foto maken om het proces vast te leggen.